Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Важните новини във ФАКТИ на 03.07.2022 г.

Руските дипломати напускат България с два самолета

Изтича срокът, в който 70 руски дипломати и сътрудници в посолството на Руската федерация трябва да напуснат България. По информация на Нова тв, те и членовете на семействата им ще бъдат транспортирани с два самолета, за които е получено специално разрешение да кацнат в София.

Мирчев: Руската шпионска мрежа е достигнала до върховете на държавата ни

Не сме имали съмнение какво правят голямата част от руските дипломати в България. Получихме уверение, че руското разузнаване и руската шпионска мрежа е достигнала до върховете на държавата, което е много по-притеснително. Това заяви в студиото на „120 минути“ по бТВ Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

Руски бизнесмен: Изгонването на най-безполезните чиновници е нещо добро

“Според мен, колкото по-малко държавници има тук – толкова по-добре. Особено тези чиновници, които са най-безполезни. На фона на тези тежки времена няма смисъл да държим толкова много сгради и друго обезпечение в дипломатическите служби в други държави. Според мен 130 души, работещи в посолствата в трите града на България – е прекалено много като персонал”. Това заяви в ефира на „На фокус” по Нова тв Виктор Бакуревич, който е собственик на една от големите руски търговски вериги у нас, коментирайки въпроса с експулсирането на руските дипломати.

Независимите депутати преди срещата с ПП: Очакваме ясна законодателна програма

Петима от независимите депутати, напуснали групата на “Има такъв народ” започват преговори с “Продължаваме промяната” за съставяне на кабинет. Шестият напуснал – Кирил Симеонов, не присъства на срещата.

Един от изгонените руски дипломати: Заминавам с благодарност към България

See also  Панчугов: Ще се търси симбиоза между нов проект на Стефан Янев и „Възраждане“

Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм работил дълги години. Това заяви пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски, който е един от експулсираните руски дипломати, цитиран от БГНЕС.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published.