Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Генералът от резерва, обвинен в шпионаж, остава с мярка “домашен арест”

Определената от Специализирания наказателен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ на български генерал от резерва остава в сила, след като не бе обжалвана от него и защитата му в законоустановения срок, съобщиха от държавното обвинение.

“На 02.03.2022 г. висшият военен от резерва бе задържан и привлечен като обвиняем от Специализираната прокуратура за това, че се е поставил в услуга на чужда държава, извършвайки нерегламентирана разузнавателна дейност. На 03.03.2022 г., в закрито съдебно заседание, съдът прие, че в кориците на делото са налице достатъчно разумни основания за съпричастност на обвиняемия към вмененото му престъпно деяние, и определи втората по тежест мярка за процесуална принуда, отчитайки здравословното му състояние”, припомнят от институцията.

seo blog7

“В хода на разследването бе установено, че висшият военен е имал достъп до класифицирана информация, отнасяща се до НАТО и ЕС. Събирал е данни за вътрешно-политически въпроси на Република България и ги е предавал на служител в чужда дипломатическа мисия – съветник в политическата секция на посолството на Руската Федерация в София”, се уточнява в информацията.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Изгоряха три къщи в Деветинци