Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Васил Божков с коментар за ареста на Борисов

Полицията задържа Бойко Борисов

Васил Божков

Васил Божков коментира ареста на Бойко Борисов от полицията вчера в 20.00 вечерта по следния начин, в профила си със Facebook:

seo blog7

2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България. След сигнала ми и показанията пред Европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве.
#БъдетеЗдрави

През 2020 г. г-н Божков обвини лидерите на ГЕРБ и пряко Борисов и Горанов, че са го изнудвали за хазартния му бизнес. Прокуратурата му наложи 18 обвинения, но не успя да го залови и той избяга в Дубай. Твърденията му за изнудване и плащане на подкупи никога не бяха разследвани. В сигналите си Божков твърдеше, че през последните 3 години е предал над 60 милиона лева лично на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов за да си затварят очите и да държат чадър над хазартния му бизнес.

Тогава Божков публикува серия от твърдения подкрепени със документи, според които е бил принуждаван от Борисов и Горанов да им отчита 20% от общата печалбата от лотарийните си игри.

Бойко Борисов беше задържан. МВР съобщи за арести и на други от ГЕРБ

Служители на МВР са влезли вчера в 20.00 в къщата в Банкя на Бойко Борисов, бивш премиер и настоящ лидер на най-голямата опозиционна партия в България ГЕРБ. След 3 часово разледване той беше задържан и откаран в Главната дирекция “Национална полиция” в София.

Бившият премиер Борисов е задържан след разследване за злоупотреба с помощи от ЕС

See also  C ĸoлĸo пocĸъпвa пoчивĸaтa нa бългapcĸoтo Чepнoмopиe 2023

Адвокатът на г-н Борисов, Менко Менков каза пред камерите на БТВ, че клиентът му не е обвиняем, а е задържан по “действия по неотложност”, тоест само от МВР и без разрешение от съд. Менков твърди, че не знае какво е обвинението срещу бившия премиер и от дома на Борисов нищо не е конфискувано.

гръцки преводач Добрич

От МВР излязоха със прес съобщение че са задържани лицата: Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова като употребиха термина “мащабна операция на Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП) по линия на Европейската прокуратура, която разследва злоупотреби с европейски средства.

Настоящия премиерът Кирил Петков публикува статус във Фейсбук: “Няма никой над закона”, което загатва за много неща които тепърва ще бъдат изяснявани.

Целият Български политически елит си задава много въпроси каква е тази акция, защо се случва точно сега и какви са целите и. Работи се основно по две версии:

Първата е че Американският министър на отбраната Лойд Остин ще се опита да убеди Словакия и България да предоставят на Украйна ракетни комплекси за противовъздушна отбрана С-300, каквато бе молбата на президента Володимир Зеленски, пише в. “Файненшъл Таймс”.

А втората е че сигналите на Васил Божков за рекет са достигнали до “правилните уши” и се е задействал механизъм за разследване.

Всички очакваме да видим какви ще бъдат реакциите, но арестуване в тъмната част на деня на лидера на най-голямата опозиционна партия в България и привличането му като обвиняем, е практика на тоталитарни режими като нацистка Германия и Съветския съюз. В нормална Европейска държава, член на ЕС и НАТО не се случват такива неща.

See also  Слави Трифонов: Не съм мафиот! Ще съдя Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев