Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

УАДА няма да разкрива подробности около разследването на Камила Валиева

Отделът за независимо разследване на Световната антидопингова агенция (УАДА) ще се включи в разследването на обстоятелствата за евентуално нарушаване на антидопинговите правила на руската фигуристка Камила Валиева, но подробностите за участието му все още няма да бъдат оповестени публично, съобщиха за ТАСС от организацията.

15-годишната Валиева получи разрешение от Спортния арбитражен съд (КАС) да участва на Игрите, въпреки че даде положителен допинг тест от 25 декември за забраненото вещество “триметазидин”. Скандалът около нея я срина психически и тя не успя да спечели медал в индивидуалната надпревара при жените, завършвайки на четвърто място.

Gulliver/GettyImages

Валиева обаче завоюва злато с тима на Русия в отборната надпревара.

“РУСАДА вече съобщи, че е започнала разследване на щаба на спортистката, както трябва да се направи в съответствие с разпоредбите на Световния антидопингов кодекс, когато непълнолетен е замесен в антидопингов случай. В допълнение, независим отдел за разузнаване и разследване на УАДА ще се включи в разследването”, заявиха от агенцията.

“Разследващият отдел на УАДА е независим, така че на този етап няма да има никакви допълнителни подробности освен това”, отговори представителят на УАДА на въпроса дали разследването по случая Валиева ще бъде съвместно с РУСАДА, или Световната антидопингова агенция възнамерява да действа самостоятелно по този въпрос.

Източник:

See also  Камата изригна след успехите на Лева и Тухел

Leave a Reply

Your email address will not be published.