Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Сценаристите от Учин дол не предвидили всенародната симпатия към Минчев

Председателят на НС беше отстранен от своя пост. Управляващи и опозиция отново влязоха в тежки дебати за актуализацията на бюджета.

“Днес беше извършен тест, преброяване на силите. Тези хора, които по някаква причина не искат промени и реформи, искат да възстановят с малко козметика това, което България беше при ГЕРБ 12 г., се събраха на едно. Ножът опря в кокала. Парадоксално ГЕРБ гласува заедно с “Възраждане”, която е антиевропейска и антинатовска сила. За да гласуват в синхрон, има нещо, което ги споява”, коментира банкерът и финансист Левон Хампарцумян в студиото на “Денят ON AIR”.

seo blog7

Още по темата

16 юни 2022 21:15

244

16 юни 2022 19:10

263

гръцки преводач Добрич

Той призова политиците да намерят консенсус за актуализацията на бюджета, в противен случай гражданите “ще трябва да свият с още 1-2 стъпки коланите си”.

“Това, което виждаме, е група селски тарикати, които правят конспиративни движения напред-назад, ще свалят правителството, председателя на НС. Но техните интелектуални и креативни възможности живият живот ги надхвърля. Не са очаквали всенародната симпатия към Никола Минчев. Режейки му главата, те го позиционират като жертва и започва дълга и успешна политическа кариера на един млад човек. Това сценаристите от Учин дол не са го предвидили”, заяви банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Прогнозата му е, че ако бюджетът не бъде гласуван, при предсрочни избори ще има наказателен вот.

“Ако не гласуват бюджета, ще създадат затруднения, но те допълнително ще доведат до напрежение към политиците, които ги създават. Тези, които не го подкрепят, ще имат знак минус”, убеден е Хампарцумян.

See also  Продоволствена криза? В света има храна, която да изхрани 15-20 млрд. души

Според него актуализацията на бюджета няма да увеличи инфлацията.

“Това е опит да се стимулира вътрешното потребление в държавата. Малко бустер не би било толкова лошо на базата на инфлацията, която имаме. Икономистите казват да предизвикаме малка рецесия. Имат зелено копче да стартират, нямат червено да стопират. Технически не сме в криза, бурята се задава, но производството расте, експортът расте, приходите в хазната се увеличават”, обясни финансистът.

А резултатът от евентуални предсрочни избори биха показали каква посока иска българинът – дали в ЕС и НАТО или обратен завой.

“Ние искаме да имаме модерна икономика, да сме надеждна част от ЕС и НАТО. Но някои хора не искат това по техни причини. Аз, ако управлявам гьола на “Капитан Андреево”, и мога да вкарвам оттам каквото си поискам, няма да искам ЕС и НАТО. В момента се съмняват в нас колко надежден партньор сме. Не е случайно, че американските изтребители закъсняват, нали не вярваме, че САЩ не могат да произведат 8 самолета”, добави Хампарцумян.
 

Източник: