Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Странна концепция за автомобил с магнити

Представете си един мост, в който са вградени мощни електромагнитни станции. Горната част е пътно платно, където градският транспорт се движи. Колите с вградени магнити ще използват долната част. Да, звучи като научна фантастика, но това решение ще елиминира задръстванията.

Концепцията Trois е достатъчно силна, за да позволи на колата да се повдига дори на стена. Тя работи на основата на електромагнити. Всичко зависи само от това как точно заинтересованите от проекта служби ще организират движения в различни измерения.

seo blog7

Струва си да се отбележи, че беше представена не само концепцията за магнитни автомобили, но и специална кола, която ще взаимодейства с тях. Идеята е на южнокорейски студенти, които са разработили и макет на концепцията.

На хартия идеята изглежда страхотна. По замисъла на автора, проектът ще помогне да се освободи града от всякакви задръствания, но е трудно да се предвиди какво ще се случи, когато подобни инсталации действително се появят на улицата. Въпреки цялата безопасност на конструкцията, какво ще стане, ако електричеството внезапно спре?

Поставете оценка:

1

гръцки преводач Добрич
Оценка 1 от 1 гласа.

Източник:

See also  5 трика за осигуряване на дълъг живот на батерията на вашия смартфон