Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Стоково Porsche Taycan счупи рекорда за електромобили на Нюрбургринг (ВИДЕО)

Още преди пълноценния си дебют на пазара, Porsche Taycan вече поставяше рекорди. През август 2019 г. версията Turbo измина Нюрбургринг за 7 минути и 42 секунди. Тогава зад волана беше пилотът Ларс Керн. Рекордът остана до 2021 г., когато Tesla Model S Plaid направи обиколка на Nordschleife за 7 минути и 35 секунди. Сега обаче Porsche Taycan Turbo S си върна титлата на най-бързия сериен електрически автомобил на пистата.

Този конкретен Taycan Turbo S е оборудван с нов комплект за производителност и Porsche Dynamic Chassis Control шаси (PDCC), достъпен за всеки собственик на електрическия автомобил. С изключение на състезателните седалки и обезопасителна вътрешна рамка, необходими при опит за поставяне на рекорд за обиколка, електрическата кола беше напълно стокова и дори тежеше точно колкото всеки друг Taycan Turbo S. С този автомобил, отново Ларс Кен успя да преодолее Нюрбургринг за 7 минути и 33 секунди , което е две секунди по-малко от времето за обиколка на Tesla.

seo blog7

Стоково Porsche Taycan счупи рекорда за електромобили на Нюрбургринг (ВИДЕО)

Но нека поговорим по-подробно за специалния комплект, който беше инсталиран на електрическата кола. Той включва 21-инчови джанти, обути в гуми Pirelli P Zero Corsa, а системата за управление на шасито 4D на Porsche е със специално софтуерна актуализация, за да работи по-ефективно. Този комплект обаче не е уникален. Достъпен е като опция и се монтира след закупуване на автомобила от оторизираните дилъри. Пакетът е на цена от 13 377 евро, но е достъпен само за Taycan Turbo S 2023 , който започна да се произвежда в края на миналия месец.

Въпреки че Taycan Turbo S успя да изпревари Model S Plaid , той за съжаление не е най-бързият електрически автомобил на Нюрбургринг. Китайският NIO EP9 измина разстоянието за 6 минути и 45 секунди през май 2017 г., но произведените 16 екземпляра от този хиперавтомобил не позволяват той да се счита за сериен. Абсолютно същата история се случи с един екземпляр на Volkswagen ID. R, който завърши тура за 6 минути и 5 секунди през юни 2019 г.

See also  LG показа преносим телевизор на батерии

Поставете оценка:

3.2

гръцки преводач Добрич
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Източник: