Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Sony представи своя флагман с камера като при професионалните фотоапарати

Sony официално представи най-върховия смартфон в своята гама – Xperia IV. Устройството дебютира с интересни технологии свързани с камерата и хардуер от последно поколение. Безспорно най-интересната част при новия смартфон е камерата. Тя разполага с три сензора с резолюция от 12MP и основен сензор с големина от 1/1.7 инча и 24мм оптика. Вторият сензор е с големина от 1.2.5 инча и 16мм оптика, докато третият телеобектив е с размер от 1/3.5 инча.

Sony представи своя флагман с камера като при професионалните фотоапарати

seo blog7

Именно той е и най-интересната част от камерата, благодарение на своят непрекъснат оптичен зуум. Фокусното разстояние при него може да се променя от 85мм до 125мм, но за разлика от повечето устройства на пазара, тук то се извършва плавно и без загуба на качеството. Подобна технология се използва и при професионалните фотоапарати и обективи от висок клас. Смартфонът може да заснема видео с до 120 кадъра в секунда с 4К резолюция.

Sony представи своя флагман с камера като при професионалните фотоапарати

Дисплеят е с диагонал от 6.5 инча и използва AMOLED технология с 4К резолюция и честота на опресняване до 120Hz. Процесорът е Snapdragon 8 Gen 1 с 12GB RAM памет и 256GB пространство за съхранение, което може да бъде увеличено чрез слот за карта памет. Батерията е с капацитет от 5000мАч и поддържа бързо зареждане с до 30W. Цените започват от 1400 евро.

Поставете оценка:

2

Оценка 2 от 5 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Европа въведе автоматично ограничаване на скоростта за всички коли