Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Слънчев бряг очаква силен сезон, иска държавни бази за украинците

Хотелиери в Слънчев бряг настояват час по-скоро да се отворят държавните бази по морето, за да бъдат преместени украинските бежанци, настанени в хотелите. Макар и със закъснение заради войната, в курорта все пак очакват силен сезон.

Един от хотелите в Слънчев бряг отваря винаги по Великден. Посрещат предимно българи и румънци. След първоначалния шок от войната в Украйна сега се забелязва оптимизъм.

seo blog7

“Първоначалното ужасно спадане и откази, сега се забелязва едно постепенно покачване. Ние очакваме все пак сезон. Повечето от хотелите вероятно ще си останат заети с бежанци. Малкото хотели, които останахме и не сме заети с бежанци, предполагам, че ще бъдем доста натоварени това лято”, сподели хотелиерът Румен Мончев.

“Сезонът ще се отложи – да, няма да започне по план на 1 май, но резервации за май все още има. Не са напълно канселирани всички, има резервации от различни пазари и смятам, че от средата на юни сезонът ще тръгне нормално”, каза Елена Иванова от “Съюз на собствениците” в Слънчев бряг.

Хотелиерите обаче настояват мерките, свързани с Ковид-19 за влизане в страната, да отпаднат до дни.

“Една голяма част от конкурентните на нас дестинации като Хърватска, Малта, Испания, Португалия ще бъдат премахнати”, посочи зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

В Слънчев бряг искат също държавата възможно най-бързо да отвори базите си по морето, за да бъдат преместени настанените по хотелите украински бежанци.

гръцки преводач Добрич

“Това решение трябва да се потърси още сега! Не трябва да чакаме края на май, дори края на април, когато хотелите вече почват нормално да отварят за сезонната си работа, това решение трябва да дойде още сега”, призоваха от “Съюз на собствениците” в Слънчев бряг.

See also  Да станеш евродепутат на хранилка

В неделя на летище Бургас каца първият чартър с израелски туристи, които ще почиват в Слънчев бряг.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Източник: