Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Сайтът за еврото ще струва 100000 лв

euro

Интернет страницата за приемането на еврото струва над 100 000 лева

Той ще бъде основният канал за информирането на българските граждани и бизнеса относно всички аспекти на приемането на еврото. Интернет страницата, която ще бъде основният канал за информирането на българските граждани и бизнеса относно всички аспекти на приемането на еврото, ще струва 84 000 лв. без ДДС, предаде БГНЕС.

Прочетете още: Робот охранител патрулира по улиците в Цюрих

seo blog7

„Създадена е интернет страницата и предстои нейното представяне. Средствата за нейното създаване и въвеждане в експлоатация са в размер на 84 000 лв. без ДДС“, заявява министърът на финансите Росица Велкова.

Създаването на страницата, която ще има и мобилна версия, трябва да бъде осъществено от „Информационно обслужване“, с което МФ е сключило рамков договор. Съвместните дейности по нейното изработване са стартирали през октомври 2022 г., като по първоначална информация се очакваше тя да бъде готова през март тази година.

Внасят закона за приемането на еврото до месец

За финансовото обезпечаване на комуникационните дейности свързани с въвеждането на единната европейска валута , МС одобри допълнителни разходи в размер на 10 млн. лева по бюджета на Министерството на финансите през 2022 г.

През април са направени промени в този документ, с които се отпускат 800 хил. лв. по бюджета на Министерството на външните работи и 220 хил. лв. на Икономическия и социален съвет към Народното събрание.

Прочетете още: Франция въвежда “алгоритмично видеонаблюдение” в големите градове

„Тези средства ще обезпечат извършването на подготвителните информационни и комуникационни дейности в страната и в чужбина“, уточнява министър Велкова.

гръцки преводач Добрич

Ще покрие ли страната ни условията за влизане в еврозоната от 2025г.?

Към момента не са сключени договори между МФ и медии за реализиране на дейности, заложени в комуникационната стратегия за информиране за приемането на еврото и съответно не са извършвани плащания към тях.

See also  Тома Биков: Не каним никого за коалиция, трябва сами да дойдат

Източник