Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Събев: Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон

Президентът и ГЕРБ заработиха в синхрон, особено по газовите сделки. Това заяви транспортният министър Николай Събев в студиото на „На фокус”.

„Почти всички маски паднаха. Ще се види кои още не са. Очевидна е тази на президента, на т.нар. опозиция, на ИТН и т.н.”, каза още той.

seo blog7

„Изпитах много голямо разочарование, защото по време на предизборната кампания имах усещането, че с президента сме заедно и че заедно се борим да една нормална България. Че това е човекът, за когото националната кауза и суверенитет са неща, които са много важни и това са неща, стоящи над всичко. Дори между приятели много го защитавах, когато правеше гафовете за Крим. Вярвах, че той ще бъде този стабилизиращ фактор, когато ние искаме да направим промяната. Беше очевидно, че ние ще разбутваме схеми и добре уредени отношения и правила, които са давали възможност до този момент България да обеднява”, коментира транспортният министър.

Запитан дали е усетил кога е започнал разривът в отношенията той отговори: „От момента, в който започнахме корекциите в газовия бизнес. Сменихме ръководството в него, говорихме за други неща и пристъпихме към тази позиция, с която искаме да поставим България в една по-независима ситуация. Веднага, след като сменихме ръководството, започнаха много интересни изказвания от негова страна. Изпитвах пълно недоумение със ситуацията на 3 март с Националната служба за охрана”.

„Моето лично обещание към Кирил и Асен е, че от момента, в който те не са в управлението, аз си тръгвам от официалната сцена, но ще продължа борбата срещу мафията”, заяви Събев.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

3.2

Оценка 3.2 от 13 гласа.

Източник:

See also  Експерт: Вероятността да се наложи актуализация на бюджета е 60%