Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Renault показа революционна триколка

По-рано днес ви разказахме за наследниците на Renault Twizzy представени от дъщерната компания на френската марка – Mobilize. Освен тях, фирмата представи и още един интересен проект с името Solo, който ще бъде показан по време на автомобилното изложение в Париж в края на тази седмица.

seo blog7

Solo е дело на дизайнерите на Renault в Индия, а идеята е вдъхновена от скейтборд с прикрепен към него чадър. Крайният резултат също не се различава особено и творението прилича на еволюирала тротинетка с покрита горна част. Триколката може да се похвали с дължина от 1.37 метра, 0.9 метра ширина и 1.75 метра височина. В интериора, както и името подсказва, има място за един човек, а завиването се контролира с джойстик.

Задвижването е в предната част, докато завиването е оставено за единичната гума отзад. Отпред е поставен електромотор, който позволява максимална скорост от 25км/ч, а поради спецификата на возилото, водачът не се нуждае от каска или колан, казват от Renault. Зареждането може да бъде безжично, чрез кабел или с подмяна на батериите. От компанията казват, че творението е просто концепт, който няма да влезе в серийно производство скоро, но показва каква екосистема може да бъде създадена при желание.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

1.7

Оценка 1.7 от 3 гласа.

Източник:

See also  Военни роботи се обучават в бой