Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Разпродажбите на Wall Street отновно понижават водещите щатски индекси*

Разпродажбите на Wall Street отновно понижават водещите щатски индекси*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

seo blog7

Основните борсови индекси на Wall Street се понижават в понеделник, докато пазарът се затруднява да се възстанови от разпродажбите, които удрят силно технологичните акции и избутват показателя S&P 500 близо до меча територия, пише CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average намалява с 0,12%, или 39,02 пункта, до 32 157,64 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 0,22%, или 8,99 пункта, до 4014,9 пункта, след като миналата седмица почти навлезе в меча територия, преди да се възстанови в петък.

Технологичният показател Nasdaq Composite изтрива 0,42% от стойността си, или 49,37 пункта, до 11 755,63 пункта.

“Продължаваме да преминаваме през това преосмисляне от страна на инвеститорите, водено от промените в лихвените проценти”, каза Бил Норти, старши инвеститиционен директор в U.S. Bank Wealth Management.

гръцки преводач Добрич

След поредица от разпродажби, щатските индекси се възстановиха миналия петък. Въпреки повишенията показателите записаха седмица на червено, а разпродажбите продължават на фона на намеренията на Федералния резерв за агресивно затягане на паричната политика. Седмичните понижения на Dow, продължили седем поредни седмици, са най-лошата серия на червено за показателя от 2011 г., докато барометърът S&P 500 записа първата си шестседмична серия от спадове от юни 2011 г.

Цената на златото се увеличава в близо 3 долара до 1811,1 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достига 2,879%.

Въпреки че се възстановиха миналия петък, някои технологични акции отново поевтиняват в понеделник. Ценните книжа на Amazon изтриват 0,94% от стойността си, а тези на Tesla – 1,93%.

Някои инвеститори смятат, че сегашните равнища дават възможности за добри покупки.

See also  Пред нас е нов суперцикъл при суровините

“Инвестирането в капитали или класове активи, в които вярваш, е по-малкото зло. Умората от разпродажбите ще намалее и пазарът ще започне наново. Малко вероятно е показателите Dow и S&P да навлязат на територията на корекция в следващите шест месеца или година”, смята Силвия Яблонски, главен инвестиционен директор в Defiance ETFs.

Световният петролен бенчмарк Брент поскъпва незначително до 111,61 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) се увеличава с 0,41% до 110,95 долара за барел.

Сезонът на отчетите продължава, като предстои Walmart, Target и Home Depot да публикуват резултатите си за първото тримесечие.

Инвеститорите ще следят зорко и данните за продажбите на дребно в САЩ, които предстои да бъдат публикувани по-късно тази седмица, тъй като статистиката ще покаже как търговците се справят с рекордната инфлация.

*Към 17:32 ч. българско време

Източник: