Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Разпродажбите на технологични акции пак помрачават настроенията на Wall Street*

Разпродажбите на технологични акции пак помрачават настроенията на Wall Street*

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

seo blog7

Разпродажбите на Wall Street продължават и в четвъртък, помрачавайки инвеститорските нагласи на борсите, докато показателят S&P 500 допълнително намалява до най-ниското си ниво от над година и доближава меча територия, пише CNBC.

В началото на търговската сесия измерителят се повишава с незначително с 1,56 пункта до 3936,74 пункта.

Dow Jones Industrial Average изтрива 0,32% от стойността си, или 101,83 пункта, до 31 732,28 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отбелязва ръст от 0,52%, или 59,09 пункта, до 11 423,33 пункта.

Технологичните акции продължават да са в епицентъра на разпродажбите, докато инвеститорите избягват акциите на растежа и рисковите активи.

гръцки преводач Добрич

“Акциите се разпродават във всички краища на света и пазарните настроения са нарастващо мрачни”, написа Адам Крисафули от Vital Knowledge в своя бележка.

Ценните книжа на Apple поевтиняват с 1,86%. след като държавната петролна компания Saudi Aramco в Саудитска Арабия задмина технологичния гигант като компанията с най-голяма пазарна капитализация.

Microsoft изтрива 1,56% от капитализацията си.

Междувременно акциите на Honeywell, Amgen, Walmart и Home Depot поскъпват, тъй като инвеститорите се насочват към активи убежища, като потребителски акции или такива в сферата на здравеопазването.

Данните, публикувани по-рано през деня в четвъртък, показаха, че темпът на растеж на производствените цени в САЩ се е ускорил и през април, когато индексът на производствените цени в страната се е повишил с 0,5% на месечна и с 11% на годишна база.

Данните бяха публикувани ден, след като официалната статистика за потребителските цени показа, че инфлацията в САЩ се е ускорила повече от очакваното през април, достигайки годишно равнище от 8,3 на сто. За сравнение – през март показателят се равняваше на 8,5%.

See also  Разговорите за членство на Турция в ЕС маскират реалполитиката по миграцията

Ценните книжа на Rivian Automotive и на Beyond Meat поскъпват със съптветно 24,27% и 1,53%, след публикуването на финансовите отчети на компаниите.

Биткойнът поевтиня под нивото от 27 хил. долара в четвъртък поради опасения за инфлацията. Това движение доведе до загуби и за технологичните компании с притежания на криптовалути, в резултат на което технологичните акции поевтиняха. Ценните книжа на Tesla и MicroStrategy обаче изтриват част от по-ранните понижения и поскъпват с по 0,20% и 1,51%.

“Щатските капиталови пазари продължават да са подложение на голям натиск с класически корелации от типа “избягване на рискове”, написа Дейвид Снедън от Credit Suisse.

Световният бенчмарк Брент поевтинява с 0,23%, или 0,25 долара, до 107,26 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) се увеличава с 0,39%, или 0,42 долара, до 106,13 долара за барел.

Цената на златото намалява с 12,3 долара до 1841,4 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните щатски облигации е на ниво от 2,87%.

*Към 17:23 ч. българско време

Източник: