Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Петър Кънев: Хладилникът командва политиката

Има напрежение в българския бизнес, това е факт, независимо кой е на власт, отбеляза в предаването “Лице в лице” по бТВ Петър Кънев – депутат от БСП и

“Трябва да се търси баланс между управляващите и работодателите. В момента политиката се командва от хладилника”, заяви той.

seo blog7

По думите му има добри предложения за антикризисни мерки, които са били обсъдени с министъра на финансите.

“Падане на акциза на тока, на акциза на горивата за отопление – пропан бутан, метан. Има предложения, които се обсъждат и за пенсиите”, посочи той като примери

Едно от предложенията за пенсионерите по думите му е да продължи да се дава добавката от COVID пандемията. Друго предложение е 10 % увеличение от 1 юли или увеличение с 21% на всички пенсии.

Предвижда се и помощ заради високите цени на горивата – 25 ст. на литър по примера на Франция и Гърция, добави Петър Кънев.

гръцки преводач Добрич

По думите му е обсъждано и вдигане на акцизите на някои от цигарите.

“Аз съм радетел да престанем с тая безкрайна фискализация на всичко с касови апарати, да минат на патентен данък и фризьорки и таксиметрови шофьори, да се облекчи малко малкия бизнес”, предложи още депутатът.

“Власт пада, когато народът стане, а не когато работодателите станат, коментира той по повод обявените национални протести.

“Търсят се баланси и решения, за да се намери възможност да се помогне, защото инфлацията блъска много яко”, добави Петър Кънев.

Поставете оценка:

2.1

Оценка 2.1 от 7 гласа.

Източник:

See also  Доц. Мангъров: Мерки не са нужни, всички ще минем през коронавируса