Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Приходите на “Слънчев бряг” намаляват с почти 36% през третото тримесечие

Дружеството свива загубата за деветмесечието благодарение на спада на разходите

Приходите на „Слънчев бряг“ АД изненадващо се понижават през третото тримесечие в сравнение с третото тримесечие на 2021 г., въпреки че това е най-активният период от туристическия сезон. Това се вижда от финансовия отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

seo blog7

За периода юли-септември приходите на дружеството възлизат на 962 хил. лева в сравнение с 1,5 млн. лева година по-рано, като намаляват с почти 36% въпреки увеличението на цените за паркиране и на други услуги в курорта.

Общите приходи забавят ръста си до 2,252 млн. лева за деветмесечието в сравнение с 2,226 млн. лева за деветмесечието на 2021 г., като отчитат само 1,2% увеличение на годишна база.

Дружеството намалява разходите си за периода януари-септември до 3,169 млн. лева от 3,272 млн. лева година по-рано, или с малко над 3%.

Това намалява малко и загубата на компанията – до 917 хил. лева за деветмесечието от 1,046 млн. лева за същия отчетен период на 2021 г., или с 12,33% на годишна база.

Ръководството на курортния комплекс остава решено да се бори за законодателни промени, с които да задължи всички хотелиери да плащат такси за поддръжка на инфраструктурата. На тези приходи, които не се събират от 2009 г. след протестите на хотелиерите, ръководството на дружеството гледа като на основен фактор за стабилизиране на паричните потоци и спиране на процеса по натрупване на загуби.

гръцки преводач Добрич

Свързани компании:

Източник:

See also  „Монбат“ увеличава приходите, но свива печалбата за деветмесечието