Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Пикфорд: Мога не само да спася, но и да вкарам дузпа

Вратарят на Англия Джордан Пикфорд разкри, че по време на тренировките в Катар не само се е упражнявал да спасява дузпи, но и да изпълнява такива. Стражът на Евертън има опита да спасява 11-метрови наказателни удари по време на големи първенства. Той хвана една дузпа в двубоя срещу Колумбия на Мондиал 2018, а след това отрази и два удара от бялата точка по време на финала на Евро 2020 срещу Италия, макар че това се оказа недостатъчно за триумф на “трите лъва”.

Много анализатори предвиждат, че в двубоя между Англия и Франция от 1/4-финалите на Световното първенство в Катар може да се стигне до дузпи. Пикфорд е готов за такъв развой, въпреки се надява на победа на своя отбор още в редовното време.

seo blog7

“Надявам се, че няма да стигнем до дузпи и ще спечелим още в редовното време. Тренирах не само да спасявам дузпи, но и да изпълнявам такива. Трябва да бъдеш готов за всичко. Не можеш да не тренираш дузпи и просто да застанеш да вратата и да мислиш, че всичко ще е наред. Трябва да съм готов да спася поне една дузпа и да изпълня една, ако се наложи”, коментира Пикфорд.

Източник:

See also  Камата изригна след успехите на Лева и Тухел