Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Първан Симеонов: Удължаването на времето на това правителство е в полза на ГЕРБ

“Темата за Северна Македония е тема, по която България води няколко войни и преживя национални катастрофи. Най-малкото, което тази тема може да направи, е да свали едно правителство”.

Това коментира пред БНР социологът от “Галъп“ и политически анализатор Първан Симеонов.

seo blog7

“Струва ми се, че тази тема е сваляла доста правителства назад във времето. Смятам, че правителството започва да намира ваксата. Ако правителството не настоява на темата с Македония, защото от страна на Северна Македония няма напредък и няма как да обясним на собствения си народ, че България трябва да направи компромис, било то и заради войната в Украйна, то може на прибежки макар, но да поостане на власт”, заяви Симеонов.

“Въпросът със Северна Македония е шансът на това правителство да покаже характер”, добави още политическият анализатор: “В противен случай нашето общество ще преживее унижение и травма”.

“Удължаването на времето на това правителство е в полза на ГЕРБ”, заяви пред БНР социологът: “Борисов просто е решил да напомни, че е опозиция, защото от известно време това спря да си личи. Той няма никакъв интерес да идва на власт в този момент, защото моментът е труден. Борисов ще изчака плодът сам да падне от дървото. Най-важният интерес на Борисов е да оправи отношенията си със западните партньори”.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

Оценка от 0 гласа.

Източник:

See also  Кирил Петков: Последните 30 години - живеем в градове с местни феодали