Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Отложиха заседанието на кабинета за днес. Делегация от US военни е в МС

Насроченото за днес заседание на Министерския съвет е отложено. Според информация от пресцентъра на правителството това се налага заради промяна в програмата на премиера, нямало повод за притеснения, съобщават от Нова телевизия.
Министрите са били уведомени в последния момент с СМС-и, без да им се дадат обяснения, научи Епицентър.бг.

В момента в Министерския съвет има делегация от американски военни и се предполага, че това е причината за отлагането на заседанието на правителството.

В дневния ред на заседанието на МС днес бе включено постановление за създаване на Съвет за електронно управление към правителството. Очакваше се министрите да приемат решение за безвъзмездно предоставяне на имоти на Националната компания “Железопътна инфраструктура” за изграждането на националния обект “Модернизация на железопътната линия София – Пловдив в участъците Елин Пелин – София и Елин Пелин – Септември”. В програмата на правителството бе предвидено и обсъждане на проекта на Меморандум за сътрудничество между Министерството на туризма на България и Министерството на икономиката на Република Северна Македония.

Би Би Си информира, че при предстоящото посещение на шефа на отбраната на САЩ Лойд Остин в България и Словакия, той ще поиска от съюзниците на НАТО да предоставят на Украйна „системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят”.

„САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят – и можем да очакваме системите за противовъздушна отбрана да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България”, съобщи БиБиСи

Поставете оценка:

Оценка от гласа.

Източник:

See also  Укрепват моста над Струма към село Покровник след поройните валежи

Leave a Reply

Your email address will not be published.