Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Октай: Причината Радев да напада ПП и ДБ, е че са му отнели едноличното управление със служебно правителство

Президентът Румен Радев е сърдит на представителите на “Промяната”, защото му отнеха възможността да управлява със служебно правителство декември месец. Това каза в интервю за обзора на годината на Радио “Фокус” политическият анализатор Осман Октай.

“Днес съм убеден, че единствената причина за нападението срещу представителството на промяната, в лицето на “Демократична България” и на “Продължаваме Промяната”, е че са му отнели възможността еднолично да управлява със служебно правителство. Затова през лятото бързаше да претупа в един ден консултациите преди да замине за Лисабон, да назначи служебно правителство и да го рекламира до ден-днешен. Казах, че след изборите на 3 октомври, Румен Радев ще направи всичко възможно да протака консултациите, обаче той мина всякакви граници”, обясни той.

seo blog7

Според Октай в президента зрее идеята за различен от парламентарна република начин на управление.

“Нападението на политическите формации по време на консултациите вече беше признак, че в него зрее идеята за друг начин на управление на страната. Хареса му да управлява със служебно правителство. Както прогнозирах, до средата на март ще проточи тези преговори. И то не заради публично заявени цели – че ще даде достатъчно време на парламента и партиите да приемат много важни закони. Виждаме, че както парламентът, така и партиите, и президентът, не са много ангажирани с належащите за приемане решения във връзка с европрограмите за развитие на България”, добави политическият анализатор.

Поставете оценка:

2

Оценка 2 от 12 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  МВР предупреди за увеличен трафик към София