Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Очила заменят лаптопа

След анонсите на очилата Glass през 2012 г. и техния провал, много фирми се опитаха да превърнат идеите на Google в нещо по-логично и реално работещо. Концепцията Glass беше устройство с разширена реалност, при което изображението от смартфона беше синхронизирано с устройството под формата на очила върху главата на потребителя. Разработчиците от други фирми обаче също не отидоха по-далеч и представиха в своите джаджи необходимия минимум от устройство – карти и маршрутни подсказки и обаждания.

Nimo решават да са по-различни, създадвайки продукт, който е напълно самостоятелен и е пълноправен компютър. Nimo Planet са безжични очила, които ви позволяват да работите с няколко работещи прозореца наведнъж и са предназначени за работа с документи и офис приложения. Те нямат камера, високоговорители (слушалките могат да бъдат свързани чрез Bluetooth) и нямат собствени контроли. Всичко е възможно най-просто.

seo blog7

Устройството е предназначено да замени лаптоп по време на път, като се нуждаете само от безжична клавиатура и мишка, за да го използвате. Въпреки това изглежда, че компанията вече е започнала да обсъжда собствената си система за управление, за да направи устройството още по-мобилно. Както е отбелязват от Nimo, компанията иска да опрости хардуера възможно най-много и да осигури максимална производителност.

Резолюцията на очилата е 720p, което е еквивалент на екран от около 50 инча, батерията издържа до три часа. Android се използва като операционна система. Това чудо работи с процесора Qualcomm Snapdragon XR1. Между другото, идва и с калъф за зареждане.

Поставете оценка:

1

гръцки преводач Добрич
Оценка 1 от 1 гласа.

Източник:

See also  Професионален комплект за почистване на "ябълкови" слушалки (ВИДЕО)