Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Началникът на отбраната се срещна с началник-щаба на полевата армия на Обединеното кралство

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе работна среща с началник-щаба на полевата армия на Обединеното кралство генерал-майор Колин Уиър, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Адмирал Ефтимов изрази своята признателност за продължителната подкрепа и ангажираността на Обединеното кралство към възпирането на източния фланг на Алианса, както и за развръщането на военно формирование на територията на Република България и възможността за провеждането на съвместна подготовка.

seo blog7

Гостът използва възможността да изрази благодарности към военното ръководство на Министерството на отбраната за оказаната подкрепа към британското военно формирование, провеждащо съвместна подготовка с части от Сухопътните войски на Българската армия. Той изрази задоволството си от нивото на подготовка и сподели, че е много полезна за британските военнослужещи за повишаване на тяхната оперативна съвместимост.

Адмирал Ефтимов запозна генерал-майор Уиър с процеса по създаването на бойна група на НАТО в България и подчерта, че форматът остава гъвкав с възможност за провеждане на съвместна подготовка, от която съюзниците винаги могат да се възползват.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Важните новини във ФАКТИ на 27 юли