Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

НА ЖИВО: Розова долина – Лудогорец 0:1, три принудителни смени и червен картон в мача

Отборите на Розова долина и Лудогорец играят при резултат 0:1 в мач от 1/16-финалите на SESAM Купа на България. Димитър Илиев откри резултата в 60-ата минута.

Мачът на обновения стадион „Севтополис“ стартира в 13:30 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. В сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка.

seo blog7

Start-photo.bg

Първият удар към една от двете врати дойде в 6-ата минута. Доминик Янков стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет топката излезе в първи корнер в мача.  

Очаквано тимът на Лудогорец бе по-активният на терена и този, който владееше топката в по-големи периоди от срещата. Домакините предпочитаха да действат на контраатака, но трудно стигаха до опасности пред Симон Слуга.

В 14-ата минута Бърнард Текпетей проби добре отдясно и пробва да намери Доминик Янков в наказателното поле на Розова долина. Стражът на „розите” Димитър Иванов успя да пресече подаването и улови. Малко по-късно отново Текпетей обстрелва вратата на домакините, но Иванов отново бе на мястото си и изби в нов ъглов удар.

След 20 минути игра домакините трябваше да извършат принудителна смяна в състава си, след като Стоян Иванов получи травма и трябваше да бъде заменен. Малко по-късно съдбата му последва и Мануел Шоу от Лудогорец, който също напусна заради здравословен проблем. На негово място се появи Якуб Пьотровски.

При един от поредните си корнери пред вратата на Розова долина, гостите от Разград имаха сериозни претенции за дузпа. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Терзиев овладя и стреля от въздуха, но топката срещна ръката на Ангелов, който обаче бе с гръб и нямаше как да реагира.

See also  Байерн взима двама младоци за Катар

Първата по-сериозна опасност за Симон Слуга дойде малко случайно. Цветан Чахов получи отляво и опита да центрира, но заплашително топката се отправи към вратата на гостите. Слуга обаче внимаваше и успя да улови под гредата.

гръцки преводач Добрич

В 39-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Венцислав Иванов бе декориран за втори път в жълто. Футболистът получи първия си наказателен картон за реплика по адрес на съдията, а малко по-късно застъпи опасно Иван Иванов в центъра на терена. Футболистът на гостите не успя да продължи срещата и напусна терена с помощта на лекарския щаб на разградчани. На мястото на българския национал се появи Рик Джонатан.

Втората част започна с изключително неточен удар на Текпетей. Той проби отляво, стигна до наказателното поле и стреля по диагонала, но крайно неточно. Терзиев също имаше възможност да стреля с глава след центриране от корнер, но и той нямаше късмет пред гола и прати топката в аут.

В 58-ата минута гостите бяха много близо до откриване на резултата, но стражът на домакините показа класа. Сисиньо получи почти на аутлинията и намери връхлитащия в наказателното поле Текпетей, който стреля силно, но Иванов изби над вратата.

Лудогорец все пак успя да поведе в резултата точно след час игра. Резервата Димитър Илиев се разписа от близка дистанция. След сериозно разбъркване в наказателното поле, Якуб Пьотровски стреля от няколко метра, топката рикошира в бранител на „розите” и попадна в Димитър Илиев, който стреля точно за 1:0.

Домакините претендираха за засада, като най-деен бе вратарят Иванов, който получи жълт картон. Капитанът на домакините Иво Иванов също бе санкциониран. В 73-ата минута  Лудогорец стигна до греда. Текпетей получи топката фронтално срещу вратата и с удар от границата на наказателното поле прати коженото кълбо в десния страничен стълб.

See also  Надал ще е на линия за Ролан Гарос

LIVE РОЗОВА ДОЛИНА – ЛУДОГОРЕЦ 0:1

0:1 Димитър Илиев 60′

1/16-финал, SESAME Купа на България

Стадион: „Севтополис”, Казанлък, 3000 зрители

Рефер: Красен Георгиев

Розова долина: 12.Димитър Иванов, 10.Ахмед Сюнетчиев (20 Енгин Махмуд), 23.Валентин Иванов, 77.Венцислав Иванов    , 5.Иво Иванов, 9.Кольо Чахов, 11.Пламен Колев, 18.Стоян Иванов (88.Калоян Петров), 66.Цветан Чахов, 8.Николай Стоичков    , 14.Надим Ангелов

Старши треньор: Атанас Апостолов

Лудогорец: 12.Симон Слуга, 5.Георги Терзиев, 8.Клод Гонсалвеш , 9. Игор Тиаго, 15.Педро Енрике, 16.Аслак Фон Витри, 20.Густаво Нонато (58.Димитър Илиев), 23.Мануел Шоу (6 Якуб Пиотровски​), 37.Бернард Текпетей, 64.Доминик Янков (10.Матиас Тисера), 82.Иван Йорданов (73.Рик Джонатан)

Старши треньор: Анте Шимунджа

Източник: