Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Microsoft представи лаптоп и операционна система за ученици

Microsoft анонсира нов лаптоп от серията Surface, а заедно с него представи и „орязана“ операционна система, разработена специално за нуждите на по-малките ученици. Surface Laptop SE е на цена от малко над 200 евро за базовата версия и разполага с 11.6-инчов TFT дисплей с резолюция от 1366х768 пиксела.

Microsoft представи лаптоп и операционна система за ученици

Целият корпус на лаптопа е направен от пластмаса, а под него можем да открием 4GB или 8GB RAM памет и процесор Intel Celeron. Мястото за съхранение е 64GB или 128GB, а 1MP камера може да записва видео с до 720p. Освен това, лаптопът разполага и с USB-A, USB-C портове и 3.5mm жак. От компанията поясняват, че устройството ще е удобно за поправка, а снабдяването с части за тях ще е изключително лесно.

seo blog7
Microsoft представи лаптоп и операционна система за ученици


Операционната система Windows 11 SE е предварително инсталирана на лаптопа и се различава значително от стандартната версия, която бе представена по-рано тази година. Тя е насочена главно към нуждите на учениците и не разполага с Windows Store, а софтуерът ѝ е оптимизиран за приложения като Microsoft Office, Edge и OneDrive. Все пак има възможност и за инсталирането на допълнителни приложения като Zoom и Chrome, но техният брой е силно ограничен.

Източник:

See also  Служителите на Tesla ще спят на работните си места… буквално