Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Mercedes пуска въглеродно неутрални автобуси във всеки сегмент

От Daimler Buses си поставят за цел да предложат локално въглеродно неутрални превозни средства – с батерии и с водородни горивни клетки, във всеки сегмент до 2030 г. Първоначалният фокус ще бъде върху основните пазари в Европа и Латинска Америка. До 2039 г. на пазара в Европа ще се продават само локално въглеродно неутрални нови превозни средства. В сегмента на градските автобуси в Европа целта ще бъде достигната още през 2030 г.

В допълнение към разширяването на портфолиото си от СО2 неутрални автобуси, Daimler Buses ще увеличи и предлаганите от компанията услуги по отношение на цялостната електрическа инфраструктура за клиентите си. Това обяви Тил Обервьордер, ръководител на Daimler Buses, на събитие в производствената база на производителя в Манхайм. Сред участниците в ивента бяха също Мартин Даум, председател на управителния съвет на Daimler Truck и д-р Волкер Висинг, федерален министър на цифровите технологии и транспорта.

seo blog7

Mercedes пуска въглеродно неутрални автобуси във всеки сегмент

По пътя към електрификацията на пътническия транспорт от Daimler Buses планират да предложат първия изцяло електрически междуградски автобус от 2025 г., а превозни средства с водородно задвижване с горивни клетки – в края на това десетилетие. В съответствие с двупосочната стратегия на своята компания майка Daimler Truck, от Daimler Buses се фокусират върху разработването на автобуси с батерии и водород, тъй като това е единственият начин, по който те могат да предложат персонализирани решения с нулеви емисии за разнообразните нужди на своите клиенти.

За да разшири пробега на своя изцяло електрически градски автобус Mercedes-Benz eCitaro, от 2023 г. Daimler Buses ще го оборудва с водородна горивна клетка. По този начин към своето изцяло електрическо продуктово портфолио в сегмента на градските автобуси, от Daimler Bus ще добавят и превозно средство с пробег до 400 километра. eCitaro Range Extender е проектиран за градски автобус, като задвижващата система продължава да се основава на много мощната акумулаторна батерия, докато горивната клетка служи само за разширяване на обхвата, а не като основен източник на енергия.

Mercedes пуска въглеродно неутрални автобуси във всеки сегмент

В допълнение от края на 2022 г. Daimler Buses ще предложат eCitaro с ново поколение високопроизводителни батерии. eCitaro е изключително успешен модел на Daimler Buses, като към настоящия момент вече повече от 600 eCitaro автобуса са в ежедневна употреба при европейски клиенти на Daimler Buses. През 2021 г. почти всеки втори новопродаден електрически градски автобус в Германия е произведен от Daimler Buses.

See also  Apple увеличава рекламите в iPhone

гръцки преводач Добрич
Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 4 гласа.

Източник: