Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Мъск: „Можехме да направим Tesla с 1000км пробег още преди 1 година“

Изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск отговори на няколко въпроса свързани с пробега на електрическите автомобили и противопоставянето им с един от главните опоненти – Lucid Air. Милиардерът изказа мнението си заяви, може ли Tesla да предложи пробег от 1000 километра с едно зареждане.

Мъск: „Можехме да направим Tesla с 1000км пробег още преди 1 година“

Едно от главните преимущества на Lucid Air е именно пробегът, който достига близо 1000 километра с едно зареждане, според американския стандарт за измерване. Първите няколко клиентски автомобила от марката вече са доставени и собствениците им се радват, но въпреки това от Tesla заявяват, че Tesla ще бъде първата компания, която ще започне серийно производство на автомобил с подобен пробег.

seo blog7

Мъск: „Можехме да направим Tesla с 1000км пробег още преди 1 година“

Мъск дори заяви, че от Tesla са можели да направят такъв автомобил още преди една година, но това е щяло да „влоши крайния продукт“. За постигането на такъв пробег е нужна батерия с по-голям капацитет, която ще е по-тежка, по-голяма на размери и по-скъпа. Освен това пробег от такъв тип е ненужен всекидневно смятат от Tesla.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 6 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Продадоха 15-литровата бутилка за шампанско на Bugatti