Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Мъск е рекордьор на Гинес по загубено лично богатство

Илон Мъск подобри световния рекорд за най-голяма загуба на лично богатство в историята, според Световните рекорди на Гинес.

Технологичният милиардер е загубил приблизително 182 милиарда долара от ноември 2021 г., въпреки че други източници предполагат, че всъщност може загубата му да е още по-голяма – близо 200 милиарда долара.

seo blog7

“Нетното състояние на Мъск спадна от пика си от 320 милиарда долара през 2021 г. до 138 милиарда долара към януари 2023 г., до голяма степен поради лошото представяне на акциите на Tesla”, се казва в глобалната база данни за записи, позовавайки се на данни, получени от Forbes.

Въпреки че от Световните рекорди на Гинес да признават, че точната цифра е “почти невъзможна за установяване”, те отбелязват, че общите загуби на Мъск “далеч надминават” предишния рекорд от 58,6 милиарда долара, поставен от японския технологичен инвеститор Масайоши Сон през 2000 г.

През декември шефът на Tesla загуби позицията си на най-богатия човек в света от Бернар Арно, главен изпълнителен директор на френския конгломерат за луксозни стоки LVMH, който притежава модния лейбъл Louis Vuitton.

Изчисленията на Forbes към 12 януари определят нетното богатство на Арно на 203,7 милиарда долара, а на Мъск на 146,5 милиарда долара.

По-голямата част от състоянието на Мъск е свързано с акциите на Tesla, чиято стойност се срина с 65% през бурната 2022 г. Спадът се ускори през октомври, след като Мъск купи Twitter за приблизително 44 милиарда долара.

гръцки преводач Добрич

Нарастващите притеснения относно отслабването на търсенето и логистичните проблеми възпрепятстваха доставките за най-ценния производител на автомобили в света.

See also  Магазини са с 50% спад на посещенията заради сертификата

Когато пазарът затвори за годината на 30 декември 2022 г., Мъск написа в Twitter: “Дългосрочните основи са изключително силни. Краткосрочната пазарна лудост е непредвидима.”

Източник: