Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

„Мальовица“ е с нова туристическа атракция

Курортът „Мальовица“ в Рила посреща зимните си гости с обновен Учебен център и Музей на алпинизма, който е подреден в три тематични раздела, научаваме от онлайн изданието bgtourism.

В първия раздел е дадено предимство на историята и живота в Централния алпийски лагер, най-вече в първите му години, тъй като 2022-ра е юбилейна за местното планинско училище. Специален раздел в музея е посветен на „алпиниста на столетието“ Христо Проданов, който от 10 април 1985 г. до 1 януари 1992 г. е бил патрон на школата. Посетителите могат също така да се запознаят с някои от най-важните постижения на българския алпинизъм, предимно от ранния му период (до покоряването на Еверест през 1984 г. от Христо Проданов).

seo blog7

„Мальовица е историческо място, чието минало заслужава да стане достояние на идните поколения. Намираме се на едно основополагащо място, чиято история е обвързана с българския алпинизъм“- каза управителят на комплекса Янко Аврамов на състоялото се преди дни официално откриване на музея и обновения учебен център.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Европейската комисия не прогнозира рецесия в България