Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Крум Зарков: Правото на труд трябва да се защитава и уважава

“Правото на труд трябва да се защитава и уважава. Трудещият се е този, който създава блага – и трябва да има достъп до тях. Днес отново съществува система, срещу която да се протестира – тази, която продължава да убива работниците; която продължава да ги експлоатира. Срещу система, която разпределя благосъстоянието така, че тези, които контролират капитала се възползват в много по-голяма степен от икономическия растеж в сравнение с тези, които го създават.” С тези думи се обърна народният представител от БСП Крум Зарков към жители от Русе, където местната организация на БСП поведе митинг- шествие.
Като специфични трудови проблеми на съвремието ни социалистът открои правата на трудещите се дистанционно – правото на почивка, работното време, синдромът на „прегаряне“. По думите му Народното събрание и синдикатите заедно трябва да решат наболели въпроси чрез адекватно законодателство и гаранции за спазването му.
“Днес празнуваме тези, които се трудят с ума си и с ръцете си. Днес празнуваме, но и трябва да помислим как продължаваме заедно, за да гарантираме, че човек ще може да се труди не като роб, а за да бъде свободен”, допълни Зарков.

seo blog7
Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник:

See also  Лазар Лазаров: Ще има социални плащания, ако се удължи Бюджет 2022