Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Петър Чобанов: Това е най-слабото правителство от 1989 година насам

Това наистина е най-слабото правителство от 1989 година насам. Хората са на същото мнение, а това означава, че тези управляващи трябва да си ходят. Коалицията говори само в бъдеще време, не се взимат никакви мерки за справяне с кризата и инфлацията. Те не се слушаха в никого и изтърваха ситуацията.

Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ депутатът от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов.

“Ние питаме още от миналата година какво ще направят управляващите за справяне с инфлацията. Това, което те говорят, се разминава с реалността и фактите. Това е управление на червените линии и на бюджета на червено. Правителството не спира да тегли дългове, които следващите управляващи ще трябва да мислят как да връщат. Най-лошото е, че тези хора не искат да вслушат в никакво друго мнение. Ние непрестанно даваме предложения, но никой не ни обръща внимание. Очаквам в най-скоро време да ни кажат – ето я вратата, напускайте. Ние не им трябваме нито в комисии, нито в пленарна зала. Толкова много предложения сме направили, но никой не благоволява да ги разгледа. Аз съм много притеснен от антикризсините мерки, които ще представят. Те казват, че следващите четири години ще вземат още 25 млрд. лева заеми. Това е притеснително. Въпросът е за какво ще се харчат тези пари и колко още актуализации на бюджета ни чакат”, добави той.

“Планът за възстановяване не ми харесва. Освен на управляващите, не виждам на кой друг харесва този план. Няма да има промяна на критериите за влзиане в еврозоната. Ако продължаваме с това управление, догодина ще сме още по-малко подготвени за членство в еврозоната. Относно приемането на еврото трябва да има широк обществен дебат. Трябва да видим какво ни дава еврото и еврозоната. Необходими са много реформи, но като цяло аз съм скептичен за еврозоната”, завърши Петър Чобанов.

See also  Важните новини във ФАКТИ на 27.06.2022 г.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник: