Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Криза и в туризма: Спрели са резервациите за летни почивки

След здравната криза, туристическият бранш трябва да се справи и с последиците на военния конфликт Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели, посочват туроператори.

“Буквално са спрели записванията ни за летния сезон. Валят и анулации. Всяка една положителна новина би привлякла интереса на международните туристи, нашето Черноморие е зависимо от тях. А в Германия единствената информация е за мините в Черно море”, алармира председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и член на УС на Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) Сийка Кацарова в “България сутрин”.

seo blog7

Тя е категорична, че за спасяването на летния сезон трябва да се прибегне до кризисен пиар.

“Хората са тотално депресирани от 2 години пандемия, 2 години мерки. Сега искат свобода, но са притеснени от войната. Ние сме в региона и липсата на всякаква информация… Мълчанието не е злато”, подчерта Кацарова.

Според председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, украинските бежанци се очаква скоро да бъдат поканени за сезонна работа.

“Ако не се удължи “60/40″ обаче, колко хотелиери ще могат да планират да назначат персонал? Основният проблем е отново в социалната сфера”, посочи Кацарова пред Bulgaria ON AIR.


По думите ѝ дигиталната реклама на родния туризъм не е достатъчна в чужбина.

гръцки преводач Добрич

“Не съм от поколението, което стои онлайн. Да, дигиталната реклама е важна за младото поколение, но не и в Германия за работещите хора със семейства”, изтъкна тя.


 

Източник:

See also  НСИ: 1593 лв. е средната работна заплата за първото тримесечие