Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

КПКОНПИ отнема имущество за над 800 хиляди лева

Искове на КПКОНПИ са уважени от съдилища в страната и в полза на държавата се отнема незаконно придобито имущество на обща стойност от 849 154,49 лв. С решение на Апелативен съд – Велико Търново, което изцяло потвърждава решението на Окръжен съд – Плевен, в полза на държавата се отнема сумата от 451 046 лв. от Цветелин Цветанов.

Проверката на КПКОНПИ срещу него е започнала след привличането му като обвиняем от прокуратурата в качеството му на изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за подкуп и за участие в организираната престъпна група. Решението на Апелативен съд – Велико Търново не е окончателно.

seo blog7

С влязло в сила решение на Разградския окръжен съд по иск на КПКОНПИ се отнема имущество на обща стойност 229 244,89 лв. от Данаил Илиев и свързано с него лице. Проверката на Комисията срещу него е започнала след привличането му като обвиняем от прокуратурата за участие във въоръжена организирана престъпна група и сводничество. Назначените от съда експертизи са показали значително несъответствие в доходите му. Имуществото, което е отнето в полза на държавата, включва двуетажна къща с двор на територията на Община Кубрат, два автомобила, парични суми, както и 46 бр. бижута от 14-каратово злато, както и паричната равностойност на продадени автомобили. Също така суми, получени без законно основание чрез международни системи за разплащане.

С решение на Апелативен съд – Варна частично е уважен иск на КПКОНПИ и е потвърдено решение на Окръжен съд – Разград за отнемане в полза на държавата на имущество от Биляна Рашид и свързано с нея лице. Уваженият размер на исковата молба е 168 863, 60 лв., като в сумата е включена стойността на поземлен имот в Исперих с жилищна и селскостопанска сгради, парични суми от отчуждени недвижими имоти и продажба на леки автомобили, както и паричната равностойност на дружествени дялове. Проверката на Комисията срещу Биляна Рашид е започнала след привличането ѝ като обвиняема за данъчни престъпления.

See also  Снежен вторник

Решението на съда не е окончателно.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

Оценка от 0 гласа.

Източник: