Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Koenigsegg представи CC850 с революционна трансмисия

Определено последните дни са интересени за феновете на супер и хиперавтомобилите и след като ви разказахме за последното Bugatti, сега се обръщаме към друг ексклузивен производител на коли – Koenigsegg. Компанията чества 20-годишнината от представянето на CC8 с представянето на подобен модел с името CC850.

Koenigsegg представи CC850 с революционна трансмисия

seo blog7

Външно двата автомобила изглежда подобно, но технологиите са заели централно място при разработката на новия модел. Двигателят е взет от Koenigsegg Jesko и разполага с обем от 5.0 литра и мощност от 1385 конски сили при използването на специален бензин и „скромните“ 1185 конски сили при използването на обикновен бензин. Максималният въртящ момент е 1385 нютон метра, който съвпада и с теглото, което също е 1385 килограма.

Koenigsegg представи CC850 с революционна трансмисия

По-интересното, обаче е трансмисията, която от Koenigsegg са кръстили TWMPAFMPC и ако това съкращение ви обърква, то българското такова ще ви отнеме поне няколко минути, за да го прочетете. Най-мощната и бърза механична скоростна кутия в серийна кола, каквото всъщност означава съкращението е интересна трансмисия, която разполага с 6 предавки в механичен режим и 9 предавки в автоматичен такъв.

Koenigsegg представи CC850 с революционна трансмисия

При използване на съединителя и класическия скоростен лост, може да превключвате между първа и шеста предавка като при обикновен автомобил с механична трансмисия, но ако решите може да избутате лоста в позиция D и да шофирате автомобила с 9 автоматични предавки. От Koenigsegg все още не споделят официални данни, но казват, че от колата ще бъдат направени 50 броя в чест на 50-тата годишнина на основателя Кристиан ван Кьонигсег.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

4.3

Оценка 4.3 от 12 гласа.

Източник:

See also  Lamborghini раздава мед