Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Китайци направиха кола, която се задвижва изцяло от слънцето (ВИДЕО)

Към момента на пазара не се предлага електрическа кола, която да разчита единствено на слънцето за своето задвижване. Според автомобилните производители поставянето на слънчеви панели върху колите е трудна задача, тъй като те са тежки и нискоефективни, което не би позволило зареждането на изразходената по пътя енергия. Не така, обаче смята китайски екип, който представи интересна разработка по време на световна конференция в Тиендзин.

Китайци направиха кола, която се задвижва изцяло от слънцето (ВИДЕО)

seo blog7

Екипът показа компактен ван, подходящ за градски условия, който може да побере до четири човека и разполага с четвърто ниво на автономност за самостоятелно шофиране в градски условия. Въпреки, че това е доста интересна технология, не това е най-интересното около колата. Според създателите ѝ, тя може да измине до 75 километра, като за това не трябва да заплащате абсолютно нищо.

Китайци направиха кола, която се задвижва изцяло от слънцето (ВИДЕО)

В слънчеви дни, колата може да генерира до 7.6кВч на ден, което да зарежда литиево-йонна батерия. Това е постигнато с поставянето на слънчеви панели с площ от 8.1 квадратни метра върху тавана на колата. Все още няма информация за това дали от компанията искат да превърнат концепта в сериен автомобил или ще си партнират с някоя компанията за вграждането ѝ в по-масов модел.

Поставете оценка:

3.5

гръцки преводач Добрич
Оценка 3.5 от 10 гласа.

Източник:

See also  Майкрософт: Родителите подценяват онлайн заплахите