Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Как да освободите памет на всяко устройство с Android?

Новите смартфони се предлагат с изключително много място за съхранение, като на пазара вече има устройства с памет от 1TB или дори повече, но това пряко се отразява и на цената им. Дори и да закупите устройство с повече памет, то също не е сигурно дали в даден момент тя няма да ви е недостатъчна и просто да ви се появи досадното известие, което да ви прикани да освободите малко памет.

Точно за такива случаи е и днешния текст в който ще ви дадем няколко съвета за това как да освободите памет на своето устройство, дори и все още да имате достатъчно.

1.Един от най-лесните начини за това е да използвате безплатния инструмент на операционната система – Free Up Space. Може да го намерите в настройки в секцията „Памет“. Чрез него може да изтриете временни файлове, стари скрийншоти и други снимки, които системата е преценила, че не са толкова важни и единствено заемат място.

2.Друг начин, който отново се намира в секция „Памет“ е да видите колко място ви заема всяко едно от приложенията ръчно и да го изтриете ако прецените или пък да изтриете свързаните с него файлове или натрупаните временни такива. Така например ако използвате приложение за обработка на снимки и то запазва снимките в галерията ви и в програмата, лесно може да се отървете от кадрите в програмата и да оставите само тези в галерията.

3.Сигурен начин за това да освободите място и до в повечето случаи в доста големи количества е да изтриете приложенията, които не използвате. Най-вероятно устройството ви разполага с доста такива. Игри, които вече не играете, различни приложения, които сте използвали веднъж или други подобни.

4.Отново добър начин за пестене на памет е качването на снимки и видеа в различни „облаци“. Така те не заемат място на телефона ви и са достъпни във всеки един момент в който имате интернет връзка. Минусът тук е, че обикновено по-големия обем за съхранение се плаща.

Поставете оценка:

2.9

Оценка 2.9 от 30 гласа.

Източник:

See also  Направи си сам: Мебели от кашон или как Samsung прави света по-чист и по-забавен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *