Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Изменението на климата – световният проблем ще бъде на фокус в “Tech 21: Кръгова икономика”

Кръговата икономика – наричат я „новото нормално“. За разлика от нея, днешната глобална икономическа система се основава на линеен модел. През последните 200 години той осигурява икономически растеж и увеличава просперитета. Но обрича екосистемите на Земята на сериозно изпитание. Какво е „кръгова икономика“? Кои са най-големите технически препятствия пред нея, каква роля може да играе в България и как се променят животът и бизнесът?

Отговори на тези и още въпроси зрителите на Bloomberg TV Bulgaria ще научат на 13 ноември от 20:00 часа, когато ще бъде излъчено последното за годината издание на специалния телевизионен проект „Tech 21: Кръгова икономика“.

Своята експертиза и професионален опит ще споделят представители на бизнеса, оставили в миналото модела „добий, произведи, използвай, изхвърли“. Модератор на специалното събитие ще бъде Денислав Борисов – журналист и специалист комуникации, част от маркетинг екипа на denkstatt България.

Зрителите на Bloomberg TV Bulgaria ще могат да научат повече и за възможностите за зелени инвестиции, какво представлява „зеленото бъдеще“ на финансовите технологии, колко чисти ще бъдат водите и какви са устойчивите енергийни източници. Повече по темата за кръговата икономика в образователната система и как висшето образование може да бъде партньор на целите на Зелената сделка ще разкаже заместник-ректорът на ВСУ “Черноризец Храбър”- проф. д.ик.н. Димитър Канев.

Станислав Станев, технически директор на „Веолия“ България, ще сподели опит за кръговата икономика в действие, устойчивите модели за подобряване на енергийната ефективност, намаляване на въздействието върху околната среда и декарбонизацията. Повече за живота с нулеви отпадъци в контекста на кръговата икономика ще разкаже Стойчо Наков – основател на Eco Switch и собственик на Station zero, първият zero waste магазин за наливни продукти в България. Той ще коментира още съществува ли подобен начин на живот и какви са предимствата за бизнеса.

See also  Архитект: Е-разрешението за строителство разрешение ще е факт до 2023 г.

Какви са екологичните ползи от кръговата икономика и съществуват ли и икономически ползи? По време на „Tech 21: Кръгова икономика“ анализ по темата ще направи Диана Димитрова – директор „Природозащитни програми“ на WWF. Как новите предизвикателства за устойчивост се отразяват на ритейл сектора и забавя ли се зеления преход в свят на война и нестабилна икономика – отговори на тези въпроси и своето експертно мнение по темата ще даде Кремена Георгиева – мениджър „Корпоративни комуникации“ на Кауфланд България.

Освен в ефира на Bloomberg TV Bulgaria на 13 ноември от 20:00 часа, специалното издание „Tech 21: Кръгова икономика“ може да проследите и във водещите канали на Investor Media Group – Bloombergtv.bg, Investor.bg, Dnes.bg, както и във Facebook страницата на бизнес телевизията.

Проектът се излъчва със специалната подкрепа на „Веолия“ България, „Кауфланд България“, Варненски свободен университет (ВСУ) „Черноризец Храбър“, Eco Switch, WWF, denkstatt България.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg и сп. „Мениджър“.

Източник: