Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Искрен Митев: Бюджет 2022 е различен и с променен подход

“Това, което виждате в бюджета, е отражение на исканията на отделните министерства, които могат да бъдат аргументирани. Министерството на финансите обобщава всички техни искания. Има диалог в изпълнителната власт и между отделните министерства”, заяви депутатът от “Продължаваме промяната” Искрен Митев в “Денят ON AIR”.

Той подчерта, че това е бюджет на растежа и на инвестициите.

seo blog7

“Въпреки множеството кризи, в които се намираме в момента, ние успяваме да отделим изключително голям ресурс за социални плащания и за капиталови инвестиции. Те са удвоени от предходната година, което е един доста смел бюджет”, изтъкна Митев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от “Продължаваме промяната” каза още, че България има един от най-малките дългове в Европа. Той очаква икономическият растеж да бъде още по-голям, ако се изпълнят всички заложени неща в бюджета.

“Бюджетът изцяло променя концепцията на това как се е правил бюджет досега. А именно не едни пари да се дават на министерствата и хората да се чудят как да ги харчат, а обратното. Министерствата отиват и представят проектите си. Целият подход е сменен. Затова е толкова различен този бюджет. Защото тук се идва с ясни проекти и ясни цели”, подчерта Митев.

 

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Бизнесът изправен пред трудности заради несигурна икономическа среда