Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Investor.bg стартира мултимедийния информационен канал ESG

Investor.bg стартира ESG – нов мултимедиен редакционен канал, фокусиран върху новини, анализи и решения, свързани с изменението на климата, социалния и корпоративния аспект на бизнес управлението. ESG ще включва нова подрубрика с анализи и актуални материали, бюлетин по електронната поща, подкаст и видео материали, обединявайки различните платформи и видове съдържание в името на това да предложи най-актуалната и подробна информация за зелената икономика, устойчивия бизнес и екологичното, социално и корпоративно управление.
 
ESG е най-новият проект на Investor Media Group, създаден за нуждите на бизнеса у нас, каквато е и дългосрочната мисия на медийната група. Водена от убеждението, че именно ESG регулациите ще бъдат едни от основните мотиватори за иновативни решения и зелени проекти в посока устойчив бизнес, които да се прилагат от страна на бизнеса по света и у нас, Investor Media Group насочва първа фокуса си към представяне отблизо на всички новости, използвайки разнообразни медийни формати.
 
Целта на рубриката е да се утвърди като платформа, на която представителите на бизнеса да намират разнообразна и полезна информация за регулациите, за развитието на устойчивия бизнес и където да се срещат с успешни проекти и компании, които да ги вдъхновят. В рамките на проекта ще бъде разработен и своеобразен ESG program management пътеводител, който бизнесът да може да прилага с лекота в своята дейност – при това стъпка по стъпка. В рамките на платформата Investor.bg ще представя и полезно съдържание по темите ESG & Sustainability, създадено от Bloomberg LP, с които Investor Media Group  работи в партньорство. Използвайки новинарския екип на Investor.bg и Investor Media Group, ESG ще се съсредоточи върху бизнеса, науката и технологиите, свързани с изменението на климата. Investor.bg стартира рубриката, разчитайки на вече утвърдена аудитория по темата за опазването на околната среда, устойчивото развитие и зелените финанси, тъй като медията вече публикува десетки материали по тези теми всеки месец в своята платформа.

See also  40% от българите взимат заем, за да си покрият домакинските разходи

seo blog7

ESG ще  бъде незаменим пътеводител за  всеки, който иска да разбере  големия преход, какъвто е изменението  на климата – инвеститори, политици, изпълнителни директори и учени, но също и широката аудитория. Платформата ще представи и възможностите, които регулациите на ESG предоставят на бизнеса.

В рамките на проекта ще откриете информативни и образователни материали, инфографики, споделени полезни бизнес практики, както и ексклузивен тематичен бизнес подкаст. Сред материалите ще има видео интервюта с предприемачи, реализиращи проекти по тематa, информация, свързана със световните практики, анализи, образователни материали и аудио подкаст с тематично съдържание. В него редакционният екип на Investor.bg ще коментира заедно с независими експерти ефекта за бизнеса и смисъла за обществото на ESG регулаторните рамки в ЕС и България.

Платформата ESG вече е част от менюто на сайта Investor.bg.

Източник: