Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Индексите на Wall Street слагат край на тридневна печеливша серия

Индексите на Wall Street слагат край на тридневна печеливша серия

Снимка: Bloomberg LP

seo blog7

Водещите индекси на Wall Street започват новия месец на червено, карайки инвеститорите да се запитат дали последното рали има още накъде да продължи след отчитането на най-добрия месец от 2020 г. насам, съобщава CNBC.

И трите водещи показателя сложиха край на тридневна печеливша серия, като широкият измерител S&P 500 изтри 0,3%. От своя страна, технологичният бенчмарк Nasdaq Composite се раздели с 0,2%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,1%. Акциите на Boeing поскъпнаха с над 6%, след като САЩ одобриха план за възобновяване на доставките на модела 787.

Енергийният сектор бе един от големите губещи в понеделник на фона на поевтиняващия петрол. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент се разделиха с над 4% от цената си до 99,73 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI изтриха от стойността си над 5% до 93,66 долара за барел.

Златото на свой ред поскъпна с близо 0,4% до 1788,1 долара за тройунция.

Акциите на Diamondback Energy, изтриха от цената си 1,6%, а тези на ExxonMobil 2,6%, на Chevron и Devon Energy поевтиняха с по над 2%.

гръцки преводач Добрич

Разпродажбите на широкия пазар в понеделник бяха ограничени от по-добрите от очакваното данни за производителите в САЩ през юли. Въпреки това индексът на фабричната активност на Института за управление на доставките (ISM) се понижава до 52,8 пункта, достигайки най-ниското си ниво от юни 2020 г., спрямо 52 пункта месец по-рано. Очакванията на Dow Jones бяха за 52,1 пункта през юли.

Измерителят на производството на ISM също се понижава до над 2-годишно дъно, докато показателят за новите поръчки остава в зоната на свиване за втори пореден месец.

See also  Ръстът на заплатите не е инфлационен проблем

Акциите на производителите на чипове като AMD и Nvidia успяха да се възстановят до известна степен, оставайки на зелено. Двете компании поскъпват със съответно 2,5% и 1,5%.

Последният търговски ден за юли в петък завърши с ръстове за водещите индекси. Те отбелязаха и седмица на зелено, завършвайки най-добрия си месец от година насам. Dow напредна с 6,7%, S&P 500с 9,1%, а Nasdaq Composite с 12,4%. И за трите юлското представяне е най-доброто от 2020 г.

Тази седмица инвеститорите имат повече икономически данни и отчети на компании. Работните места ще са във фокуса през седмицата, както и данни за Caterpillar, PayPal и Starbucks.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации намалява до съответно 2,595% и 2,924%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, също се понижава с 0,5% до 105,41 пункта.

Източник: