Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Христо Иванов: Няма тайна договорка да вдигаме ветото за РСМ

Тайни договорки да вдигнем ветото за Северна Македония няма и не може да има. Решението за евентуална промяна в българската позиция може да бъде взето само от Народното събрание. Имаме рамкова позиция на България, която обвързва правителството. Това каза съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пред журналисти в парламента, съобщават от БГНЕС.

Иванов припомни, че на КСНС при президента позицията е препотвърдена. “В този смисъл не може един човек, който и да е той, да поема никакви ангажименти”, заяви още Христо Иванов.
“Сложна е коалицията, има емоции, хора сме всички, но трябва да се поеме отговорността”, каза още той.

seo blog7

Иванов отговори дали темата е била обсъдена и с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, която от снощи е в София. По думите му, е станало въпрос за РСМ и ясно е обяснено колко е сложна темата.

Според него няма натиск и извиване на ръце. Той определи това като легенди.

Съпредседателят на “Демократична България” заяви още, че няма да има предсрочни избори към момента. Според него, колкото и спорни теми да има, партньорите осъзнават отговорността. Очевидно, че изборът на шеф на БНБ също е част от факторите, които създават напрежение”, каза той.

Поставете оценка:

гръцки преводач Добрич

5

Оценка 5 от 1 гласа.

Източник:

See also  И днес испански изтребители ще летят над България