Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Христина Христова: Цената на дълговете, по които искаме да вземем кредитите, се покачва

Към 31 октомври вече сме на дефицит, няма излишък в бюджета. Това заяви за “Твоят ден” Христина Христова, бивш социален министър.

По думите ѝ доходите са изостанали спрямо инфлацията, особено минималната заплата. “Цената на дълговете, по които искаме да вземем кредитите, се покачва. Това показва пониженото доверие в качеството на управление на държавата. Програмата за подпомагане на бедните с отопление е нелоша. Даването на по 400 лева еднократно на непопадналите в кръговете за подпомагане също е добра идея. 310 000 домакинства се подпомагат”, каза тя.
Според Емил Димитров, бивш министър на околната среда, всеки месец сме с около 1 млрд. назад. “С 15 млрд. назад сме и да приемем същия бюджет. Дългът е направен в голямата си част, откъде очакваме големи приходи, с които да ги компенсираме?”, попита той. И допълни, че България плаща два пъти за войната – със скъпите горива и с парите, които е трябвало да дойдат у нас, а са отишли за Украйна.

seo blog7

“Мярката от 25 стотинки ще е справедлива и за енергоизточниците от Америка. Да обложим газа от техните фирми и газът им да е по-евтин. Защо отстъпката не се дава на фирмите, с какво са по-лоши? За да се намали цената, трябва да се намали ДДС или акциза на горивата”, посочи Димитров.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 1 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Росен Христов: Не продадох българските интереси, защитих ги