Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Хотелиери не смогват да се грижат за бежанците с 40 лв. дневно

Хотелиери не смогват да се грижат за бежанците с 40 лв. дневно

Снимка: БГНЕС

seo blog7

Хотелиери, настанили бежанци от Украйна, ще могат да кандидатстват за финансова помощ от държавата до 5 април. Субсидията е в размер на 40 лева на ден за един човек. Някои от хотелиерите по Черноморието вече не издържат и са на ръба на оцеляването заради големите разходи по украинските бежанци.

Хотелиерите генерират големи загуби. В един от хотелите в курорта “Св. Св. Константин и Елена” са настанени 120 бежанци от Украйна. За тях се грижи собственикът на хотела Филчо Ставрев и неговият персонал.

“Наистина е много трудна ситуацията по отношение на обслужване на гостите. По разплащането, което трябва да правим към всички, които са свързани с издръжката и обслужването на украинците. Така е с доставчиците, токът и водата, персоналът също трябва да бъде осигурен със заплата. Цял месец няма никакво заплащане от страна на правителството. Молбата ми към управляващите е, заплащането да става два пъти в месеца, което ще облекчи нашите възможности за по-добра работа и леко финансово състояние. Ние в момента генерираме загуби, защото нямаме никакви авансови плащани по предварителни резервации”, каза пред БНТ Ставрев.

Той заяви още, че в никакъв случай не е достатъчна помощта от 40 лв.

гръцки преводач Добрич

Източник:

See also  Българският бизнес остава отворен за украински бежанци