Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Honda и LG сключиха договор за 4.4 милиарда евро

Honda и LG потвърдиха слуховете за партньорство между двете компании и официално обявиха сътрудничество, изразяващо се в построяването на нов завод за батерийни компоненти в САЩ. Сделката е на стойност от около 4.4 милиарда евро и ще бъде осъществена до края на тази година, докато стартирането на строежа трябва да започне през 2023 година.

Фабриката трябва да заработи официално през 2025 година и да произвежда литиево-йонни батерии. Те ще се произвеждат специално за електрическите модели на Honda и Acura за американския пазар, за да подсигурят производството на коли на ток. В целите на двата бранда включва производство на батерии с годишен капацитет от 40гВч.

seo blog7

Honda и LG сключиха договор за 4.4 милиарда евро

Honda вече потвърди, че разработва три различни платформи предвидени специално за електромобили, които ще можем да открием в 30 нови модела, които ще се появят на пазара до 2030 година. Първите от тях вероятно ще видим през 2026 година, а до края на десетилетието от Honda смятат да достигнат производство от 750 до 800 хиляди електромобила годишно само за Северна Америка.

Поставете оценка:

2

Оценка 2 от 4 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Google също бави Pixel 6 и Pixel 6 Pro