Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Групата “Монбат” увеличава приходите, но свива печалбата за деветмесечието

Предстои дружеството да обяви отчета си към 30 септември

seo blog7
Снимка: Монбат АД

Снимка: Монбат АД

През третото тримесечие от годината дружествата от икономическата група на „Монбат“ АД са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби от продължаващи дейности в размер на 95,684 млн. лева, което представлява увеличение от 12,7% в сравнение със същия период на 2021 г., съобщават от компанията чрез БФБ-София.

За първите девет месеца от годината дружествата от групата са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби от продължаващи дейности в размер на 281,812 млн. лева, което представлява увеличение от 8,7% на годишна база.

За третото тримесечие на 2022 г. дружествата от групата на „Монбат“ са реализирали печалба преди облагане с данъци от продължаващи дейности в размер на 3,58 млн. лева, което показва намаление на печалбата с близо 12% в сравнение със същия период на 2021 г.

гръцки преводач Добрич

Печалбата на групата преди облагане с данъци от продължаващи дейности за първите девет месеца на 2022 г. е в размер на 11,484 млн. лева, което представлява спад с близо 42% на годишна база.

За периода юли-септември 2022 г. дружествата от икономическата група на “Монбат” АД са постигнали консолидирана EBITDA от продължаващи дейности в размер на 8,968 млн. лева, което представлява намаление от 6,5% в сравнение със същия период на 2021 г.

Обобщените данни за първите девет месеца на 2022 г. сочат, че дружествата от групата са постигнали консолидирана EBITDA от продължаващи дейности в размер на 26,554 млн. лева, спадайки с 26,1% на годишна база.

Свързани компании:

Източник:

See also  Рядък случай – SOFIX остана без промяна