Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Акционерите на “Сирма ГХ” ще одобрят сделката за “Сирма Ей Ай” на събрание на 15 февруари

От сделката ще бъде реализирана загуба в размер на приблизително 2 млн. лева

Акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ АД ще проведат извънредно общо събрание на 15 февруари в София, за да обсъдят и одобрят сделката за дела на „Сирма Солюшънс“ АД в „Сирма Ей Ай“ АД – и двете дъщерни дружества на холдинговата компания. Това се вижда от покана към акционерите за заседанието, публикувана на сайта Infostock.bg.

seo blog7

„Сирма Солюшънс“ АД притежава 1 603 759 обикновени акции от капитала на „Сирма Ей Ай“ и още 308 508 клас А акции.

Балансовата стойност на дела е над 20,5 млн. лева и от сделката ще бъде реализирана загуба в размер на приблизително 2 млн. лева.

Сделката за миноритарния дял в „Сирма Ей Ай“ беше обявена в края на декември 2022 г. Купувачи са Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), която ще придобие 1 179 908 обикновени и 226 974 клас А акции за почти 7 млн. евро, OTX-Partner Korlatolf Felelossegu Tarsasag – унгарска компания с централа в Будапеща, която ще придобие 338 946 обикновени и 65 201 клас А акции за 2 млн. евро, и Атанас Костадинов Киряков, който е член на съвета на директорите на „Сирма Груп Холдинг“, който ще придобие 84 905 обикновени и 16 333 клас А акции за 500 хил. евро.

Общата цена на сделката е 9,46 млн. евро.

По-рано миналата година „Сирма Груп Холдинг“ продаде мажоритарния дял в „Сирма Ей Ай“ на регистрираната в Люксембург компания New Frontier Technology Invest SARL, част от базирания в Лондон инвестиционен фонд Integral Venture Partners.

гръцки преводач Добрич

Срокът за приключване на сделката за миноритарния дял е 31 март 2023 г.

See also  "Елхим Искра" излиза на загуба към края на юни заради силния ръст на разходите

Свързани компании:

Източник: