Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Goodyear направи автомобилна гума от соя, бор и ориз, и планира да я пусне на пазара

Goodyear представи нов концепт за автомобилна гума, която е направена от до 90% био материали. Тестовият вариант е съставен от 17 различни съставки, между които 12 са за различните компоненти на гумите. Интересното е, че между материалите можем да открием соево масло, остатъци от оризова люспа, смоли от бор и други.

От Goodyear се хвалят, че гумата позволява по-ниски нива на триене от традиционните модели, което позволява по-нисък разход на гориво, както и по-малък въглероден отпечатък. От компанията планират да представят и сериен модел по-късно тази година, който ще бъде направен от 70% от био материалите.

seo blog7


“Продължаваме да гледаме към целта си да въведем първите 100% гуми от устойчиви материали в индустрията до 2030 г.“, заяви вицепрезидентът и главен технологичен директор в Goodyear, – Крис Хелсел. “ Изминалата година беше основна за постигането на тази цел. Ние проучихме нови технологии, идентифицирахме възможностите за по-нататъшно сътрудничество и използвахме упоритостта на нашия екип да не само да демонстрираме възможностите си за производство на 90% гума от устойчиви материали, но също така да се произведем серийна гума с до 70% съдържание на устойчиви материали тази година. Нашият екип продължава да демонстрира своите иновации и ангажираност за изграждане на по-добро бъдеще. ”

Поставете оценка:

3.5

гръцки преводач Добрич
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Източник:

See also  Първата кола на Huawei харчи 0.8 на 100 и бързо се превърна в бестселър