Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Гаит Aл Гаит: Предизвикателство за авиационния бранш са цените на горивата

Гаит Aл Гаит: Предизвикателство за авиационния бранш са цените на горивата

Снимка: Bloomberg L.P.

seo blog7

През последната година се наблюдава скок на търсенето на пътувания и това ще продължи и през лятото. Ако се запазят настоящите икономически фактори и натискът на цените на горивата продължи да е висок, това ще бъде много голямо предизвикателство за авиационния бранш. Това прогнозира в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria Гаит Ал Гаит, главен изпълнителен директор на flydubai, в коментар за перспективите пред авиационния сектор и развитието на компанията.

Още по темата

Той смята, че 2023 г.  ще е много трудна година.

“Повишените цени на петрола оказват силно влияние върху нашия бизнес. Има големи колебания на цените, върху което ние нямаме контрол. Може да се опитате да летите по-икономично, но при случващото се с петрола, единственият ни инструмент е да се опитаме да прехвърлим тази цена върху пътуващите, което не е добре за нас. В краткосрочен план ще се справим, заради увеличеното търсене, но в дългосрочен план това ще е невъзможно за преодоляване препятствие и се надяваме да има подобрение. За нас това е огромен разход, но за жалост, почти няма какво да се направи в момента”, коментира събеседникът.

Базираната в Дубай авиокомпания flydubai отчита скок в търсенето на полети от началото на годината, след като през 2021 г. успя да формира печалба въпреки предизвикателната бизнес среда. Превозвачът планира да се възползва от ръста в желанието за пътуване след две години, в които повечето хора си стояха у дома или посещаваха предимно близки до родината си дестинации.

гръцки преводач Добрич

Flydubai очаква силен летен сезон и увеличава капацитета си по най-натоварените маршрути, сред които са Баку, Тбилиси, Малдивите и Сараево.

See also  Владимир Путин предупреди, че може да ограничи добива на петрол

Ал Гаит коментира, че в Обединените Арабски Емирства планът, който държавата е приела за справяне с пандемията, е дал много положителни резултати.

“С идването на 2021 г. ние успяхме да овладеем пандемията и вече сме на едно добро ниво. Във flydubai увеличихме полетите и в началото на годината вече постигнахме нива, по-високи от предпандемичния период. През 2021 г. имаме с около 20% повече полети спрямо нивата преди пандемията”, каза изпълнителният директор на компанията.

Той очаква нивата на пътуванията, особено що се отнася до бизнес пътуванията от и до Арабските емирства, да се върнат на предпандемичните си нива.

Кои са седемте нови дестинации на flydubai? Има ли недостиг на персонал в компанията? Как ще се увеличи обемът полети от и за Дубай? С колко нови самолета ще разполага flydubai?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването “В развитие” може да гледате тук.

Източник: