Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

Ето кои са загиналите полицаи в Бургас

Йордан Илиев и Атанас Градев са полицаите, загинали при мелето на “Трапезица”, разкрива “Флагман”.

Това са двете имена на униформените, които изпълняваха до последен дъх дълга си към пагона.

seo blog7

Загинаха двама от най-смелите полицаи на ОДМВР-Бургас. Йордан Илиев, заедно с колегата си старши полицай Атанас Градев – това са двете имена на униформените, които изпълняваха до последен дъх дълга си към пагона. Тази сутрин около 5,30 часа те се включват в преследването на автобус с мигранти в района на кръговото кръстовище „Трапезица” в опит да пресекат пътя му, но той буквално връхлита върху колата.

На мястото са най-близките на двамата полицаи, които ще бъдат запомнени с професионализма и безкомпромисността си. Към Бургас пътува и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

В “Денят започва” заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР – Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на “Гранична полиция”. Патрулирашщите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

гръцки преводач Добрич

Няма данни за пострадали пътници в автобуса. В него са пътували 47 мигранти – мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 4 гласа.

Източник:

See also  Важните новини във ФАКТИ на 04.07.2022 г.