Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, шоу, спорт, технологии и здравни вести.

Ел. велосипед с радар и гласово управление (ВИДЕО)

Стартира един интересен проект, на платформата за краудфандинг Indiegogo, за производство на електрически велосипед. Името му у Urtopia и е предназначен за използване в градска среда. Основните предимства на новия велосипед са неговото ниско тегло и достъпна цена. Изцяло въглеродната рамка на Urtopia намалява теглото на велосипеда до 13.6 кг. В същото време цената на новите артикули е повече от два пъти по-ниска от подобните модели на пазара.

Интелигентната система за управление на Urtopia е представена от компактен LCD дисплей с четец на пръстови отпечатъци. Оптимизираната система за осветление не заслепява другите участници в движението. Велосипедът поддържа гласово управление, докато двата микрофона са оборудвани и със система за потискане на шума, която осигурява защита най-вече от вятър при предаване на гласовите команди.

Интересно решение е, че задната капла на велосипеда се следи от радар за милиметрови вълни Garmin Varia Radar, който открива приближаването на други превозни средства към Urtopia и информира потребителя за това чрез вибрация на кормилото.

Електрическият тракт на Urtopia се състои от електродвигател с мощност 250 W . Батерията с капацитет 360 Wh осигурява автономен обхват от 50 до 130 км, в зависимост от стила на шофиране, пътната настилка и терена. За европейските потребители максимална скорост е ограничена на 25 км/ч, а за купувачи от САЩ и Канада – до 32 км/ч.


Електрическите кабели, както и GPS сензорът и жироскопът, са разположени вътре в рамката на велосипеда, която, както вече споменахме, е изработена от въглеродни влакна. Налични са и специални системи за да предпазят Urtopia от кражба, както и да определят местоположението на ел. велосипеда.

See also  Как да направите компютъра си по-бърз с няколко лесни настройки

Инвеститорите, участващи в проекта за краудфандинг Urtopia, ще могат да закупят иновацията за $1 999 (цената на подобни съществуващи модели започва от $4500). В продажба на дребно Urtopia ще се продава на дребно за $ 3999. Вижте повече.

Източник:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *