Новини от последния час | BGvesti.eu

BGvesti.eu – Новините днес от България и света, Бизнес, Борси, Шоу, Спорт, Технологии

ДПС: Рухна схемата за набеждаването на Пеевски

“Днес се сложи точка поне засега на този процес – гражданство срещу инвестиции. Най-важното – беше прието предложението ни всички случаи, при които има издадени “златни паспорти”, да бъдат проверени един по един”, заяви Йордан Цонев от ПГ на ДПС след като депутатите окончателно сложиха край на “златните паспорти”. Законодателната инициатива е и на Делян Пеевски. Той беше набеден по закона “Магнитски”. Днес стана ясно, че тази схема за неговото набеждаване по “Магнитски” рухна. Това беше скроена лъжа от медийния и енергиен олигарх Иво Прокопиев. Истината за нашия колега излезе. При проверката следите ще отведат другаде. Ние сме много удовлетворени и ще следим с интерес проверките. Ще работим и да отпаднат инвестиционните визи”, каза още Цонев, цитиран от БНТ.

Хамид Хамид от Движението за права и свободи допълни, че с отпадането на “златните паспорти” България е успяла да заличи срама от години.

seo blog7

“България беше сочена от ЕК и ЕП за измами със златни паспорти. Ще продължим да подаваме сигнали за всяка измама”, каза Хамид.

Поставете оценка:

2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

Източник:

гръцки преводач Добрич

See also  Идват най-студените дни за месец януари